maanantai 8. heinäkuuta 2013

Todellinen markkinalöytö

Jokin aika sitten lähdin ihan tavalliselle kirpputorikierrokselle siskoni kanssa. Jossain välissä itseäni alkoi jo haukotuttamaan, sillä pettymyksekseni en tehnyt mitään löytöjä. 
Paikallisella torilla oli jonkinlaiset pienimuotoiset kesämarkkinat, mutta en itse oikein innostunut sukeltamaan ihmisvilinän sekaan. Siskoni kuitenkin halusi käydä katsomassa kojuja ja minä jäin nököttämään autoon. 
Vähän ajan päästä siskoni tuli omituinen virne naamallaan autoon ja heilutti edessäni muovipussia. 
Aukaisin sen varovasti ja katsoin suoraan Kocoumia silmiin! Vau mikä hetki! En ollut koskaan edes ajatellut saavani avaamatonta Kocoum Barbieta itselleni. Olen nähnyt kuinka suurissa hinnoissa ne ovat Yhdysvalloissa, joten Suomessa hinta olisi tuplatenkin kalliimpi. 
Minulla kävi kuitenkin Hannu Hanhen tuuri! :) Siskoni oli maksanut kyseisestä nukesta vain 10 euroa! Kocoumin oikea hinta pyörii melkein sadassa eurossa, jos se on avaamattomassa laatikossaan.
No, tämä laatikko oli hiukan kärsinyt kaikkien näiden vuosien aikana, mutta nukke itsessään on ehjä. Laatikon muovissa on aika pahoja naarmuja ja paukkupommeista on jäänyt vihreää mönjää pahviosiin. 
Kocoum barbiehan kuuluu samanlaiseen kastiin, kuin Quasimodo. Kukaan ei halunnut Kocoumia vaan John Smithin. Kocoum nukkeja jäi hyllyihin, kun kaikki muut vietiin käsistä. Ajatella, mitä tämäkin nukke on nähnyt. Se on kuitenkin ollut vuodesta 1995 asti laatikossaan. Onkohan se kierrellyt vuosi vuodelta Suomen kesämarkkinoilla? Kuka tietää.

Kyseiseen Pocahontas sarjaan kuuluu, John Smith, Pocahontas, Nakoma ja Kocoum nuket. Suomessa on myös myyty kanoottipakettia, jossa muistaakseni oli mukana Nakoma ja Pocahontas. 
Yhdysvalloissa on ollut myynnissä myös talvi Pocahontas Barbie sarja, jossa hahmot ovat olleet talviasuissa. Sitä sarjaa ei Suomen markkinoilla nähty. Kyseiset Barbiet valmistettiin vuonna 1995. 
Muistan, että ainakin John Smithiä on myyty kahdessa erilaisessa laatikossa. Toinen oli sellainen, missä Smithillä oli haarniska päällä ja toisessa laatikossa hänellä oli intiaaniasustus. Muistan nähneeni noin viisi vuotta sitten kesämarkkinoilla intiaani John Smithin jossain lelukojussa. Se oli avaamattomassa paketissa ja maksoi vähän yli kymmenen euroa. En kuitenkaan ostanut sitä (mikä kaduttaa minua vieläkin!), sillä Disney keräilyni oli aika alkuvaiheessa ja en tiennyt vielä mitä kaikkea kerään.

Kocoum pääsi kuitenkin laajenevaan Disney Barbie kokoelmaani. Se sai mukavan paikan Quasimodon vierestä. Toivon, että jonain päivänä löydän myös John Smithin, sekä Pocahontasin avaamattomissa paketeissa, mutta pelkäänpä pahoin että se jää vain haaveeksi. Kocoum ilman salamavaloaKocoum salamavalon kanssa
2 kommenttia:

  1. Wau!! Hyvä tuuri tosiaan!! :) Itekkin kerään noita Disney nukkeja.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelin kyllä ettei kukaan ollut ostanut nukkea, kun sen hintakin oli niin alhainen. :)

      Poista