tiistai 9. heinäkuuta 2013

Pieni Merenneito Suomi julkaisun kansikuvat

Kaikki Disney fanit tietävät, että Pieni Merenneito julkaistaan uudelleen dvd:llä, sekä nyt myös ensimmäistä kertaa blu-rayllä.
Löysin tällaiset kansikuvat homeenter.comin sivuilta. En tiedä onko ne vielä ihan varmistettuja kansikuvia, mutta sivulla ei ainakaan lukenut, että kansikuvia ei olisi varmistettu. 
Mielestäni nämä kannet ovat hieman tönköt, niistä puuttuu jotain. Kansikuvassa olisi voinut olla myös Prinssi Erik ja eihän kuvan olisi tarvinnut olla veden alla, vaikka tarina kertookin merenneidosta. En tiedä olenko itse vain liian kriittinen kansikuvien suhteen, mutta muissa maissa on todella hienoja kansikuvia ja aina täällä Suomessa on jotenkin tylsät kannet.
No, mutta nämä kannet kuitenkin ilmeisesti tulevat suomi julkaisuihin ja niistä ei voi valittaa. 
Toivon, että jatkossa kansikuvista tehtäisiin hieman erilaisempia ja keräilijöille tulisi ihan oma Disney klassikko sarja, joissa kansikuviin panostettaisiin enemmän. 
4 kommenttia:

 1. En ole itsekään tyytyväinen Pienen Merenneidon kanteen, mutta tätäkin hirvittävämpi kansi on Viidakkokirjalla, mikäli tuo parin postauksen takainen kansikuva todella päätyy suomijulkaisuun. Kun kyseisen kannen ensi kertaa näin muutamia kuukausia sitten, pidin sitä ensin jonkun fanin tekemänä, jolla ei todellakaan ole asiaa viralliseksi kansikuvaksi, mutta nähtävästi Disneyllä ei ole enää minkäänlaista tasoa kansitaiteen suhteen, vaan kelpuuttavat lähes mitkä vain hirvitykset lopullisiin julkaisuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika lailla samaa mieltä, että Disney voisi panostaa enemmän pohjoismaiden julkaisuihin. Yhdysvalloissahan kansikuvat ovat erilaisia kuin täällä ja ihan harmittaa, kun meidän täytyy tyytyä suoraan sanottuna rumiin kansikuviin. Petyin todella pahasti, kun näin Peter Panin kansikuvan. Se oli vasta pohjanoteeraus.

   Poista
 2. En ylipäätään tajua, miksei Suomessa voisi käyttää samaa kuvitusta kuin muuallakin. Varsinkin kun Suomi-kannet ovat lähes poikkeuksetta hyvin tönkköjä ja yhtä sekamelskaa. Tavalla tai toisella pettymyksiä. Esimerkiksi oheisessa Pienen Merenneidon kannessa Ariel ei näytä ollenkaan itseltään. Hän vaikuttaa jotenkin aikuisemmalta verrattuna Platinum-julkaisun kanteen. Värimaailmakaan ei oikein iske.
  Yli ymmärryksen menee myös tarve tehdä kansista hyvin samankaltaisia verrattuina edellisiin julkaisuihin. Kaiken lisäksi joissakin kansissa ilmenee pyrkimys saada lähes kaikki elokuvan hahmot mahdutettua samaan kuvaan ja tästähän ei hyvää seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka aikaisemmin olinkin sitä mieltä, että nämä kannet ovat hienot niin nyt kun olen katsellut niitä pitemmän aikaa niin mielestäni ne ovat aika huonot. Juuri tuo Disneyn idea, että kaikki hahmot kanteen on aivan naurettava. Esim. Ranskan Aladdin blu-ray julkaisussa on kannessa vain Aladdin ja Jasmin. Se kansikuva on mielestäni onnistunut. Olisihan Pienen Merenneidonkin kannessa voinut olla vain Ariel ja Erik. Heidän tarinastaanhan koko elokuvassa on kyse.
   Olen samaa mieltä, että klassikoiden kansikuvat kopioivat toisiaan. Disneyn pitäisi kehittää enemmän pohjoismaiden kansikuvien sisältöä.

   Poista