tiistai 13. toukokuuta 2014

Suosikki klassikkoni Osa 1.
Lukijan toiveesta aloin listaamaan lempi Disney klassikkojani ja hieman selitystä miksi nämä ovat lempiklassikkojani. Ajattelin listata kymmenen suosikkia neljän erissä, muuten bloggauksesta olisi tullut aika pitkä :) Joten tässä on kolme ensimmäistä suosikki klassikkoani!1. Notre Damen Kellonsoittaja
Notre Damen Kellonsoittaja on suosikki klassikkoni. Olen aina pitänyt elokuvan erilaisuudesta, muihin Disney klassikkoihin verrattuna. Se ei ole niin satumainen, kuin sen edeltäjät. Eikä elokuvassa ole oikeastaan taikuutta, niin kuin aikaisemmissa klassikoissa. Ainoastaan puhuvat patsaat ovat pieni linkki taianomaisuuteen.
Pidän valtavasti myös elokuvan hahmoista. Eniten pidän Esmeraldasta, joka on sanavalmis ja rohkea, eikä niin avuton kuin muiden klassikoiden naishahmot (esim. Lumikki ja Tuhkimo)
Elokuvan juoni on mukavan erilainen ja se etenee aika lailla eri tavalla, kuin muiden klassikoiden juoni.
Pidän eniten siitä, ettei Esmeralda ja Phoebus rakastu hetkessä toisiinsa, (niin kuin Prinsessa Ruususessa käy) vaan heidän suhteensa syvenee elokuvan aikana.
 Lopussa kuitenkin paha saa palkkansa, mutta eiköhän se ole jokaisen Disney elokuvan opetus :)
2. Leijonakuningas

Kuka ei tykkäisi Leijonakuninkaasta! Se on ihana klassikko, joka saa kylmimmänkin ihmisen itkemään, ainakin siinä kohdassa, kun pikkuinen Simba yrittää herättää kuollutta isäänsä. 
Tämän elokuvan juoni ei ole mitenkään erikoinen, mutta elokuvan toteutus, hahmot, niiden äänet ovat kertakaikkiaan niin hyviä, että siksi se on varmasti monen lempi klassikko.
Leijonakuningas on yksi niistä klassikoista, jotka katson suomenkielisellä äänellä.
 Harmi, että nykyään Disneyn suomalaiset ääninäyttelijät ovat aika surkeita. Sori, jos joku teistä lukee tämän! :)
En oikeastaan osaa sanoa mitään muuta, miksi tämä on yksi lemppari klassikoistani. Leijonakuningas vain on hyvä, mahtava, ihan paras! 
3. Pieni Merenneito

Pieni Merenneito on suosikki klassikko numero 3. Se on toinen klassikko jonka voin katsoa suomenkielisillä äänillä, mutta vain siis aidolla vanhalla dubbauksella! 
Olen aina rakastanut tätä tarinaa ja Disneyn versiota siitä. Merenalainen maailma kiehtoo aina ihmistä ja pienen Arielin tarina on aika yksinkertainen, mutta silti ihana. Juoni ei ole kovinkaan erilainen tai mitenkään kaavasta poikkeava. On pahis, hyvis, prinssi ja prinsessa. Mutta silti, kun kyseessä on merenneito niin se tuo hiukan uutta väriä klassikoiden kokoelmaan. 
Tykkään kovasti kaikesta tässä elokuvassa, sen voi katsoa montakin kertaa eikä siihen väsy koskaan. 6 kommenttia:

 1. Tää ei nyt liity tähän postauksee, mut halusin ilmottaa, että cdon.com pystyy varata itellee prinsessa ruusunen dvd:een hintaan 14.95 €!! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos tiedosta, juuri vähän aikaa sitten katsoin, mutta vielä silloin cdon.comissa ei tuota näkynyt. :)

   Poista
 2. Kiitos paljon, että aloitit tällaisen sarjan!

  Pitää varmaan yrittää päästä ennakkoluuloista eroon tuon ensimmäisen suhteen. Jostakin syystä se ei ole suurempaa innostusta herätellyt. Disneyn versiota tutusta tarinasta en ole edes nähnyt. Tiedä sitten, onkohan taustalla joskus aikoinaan nähty kehno tulkinta aiheesta...

  Kaksi muuta osasin kuitenkin listalle arvata. :) Mielenkiinnolla seurailen, mitkä muut sinne hypähtävät. Kai nyt Bambi ainakin...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ole ihan varma onko Bambi kymmenen joukossa, mutta katsotaan :)

   Poista
 3. On kyllä hyvä listan aloitus :) Itse rakastan näitä kaikkia kolmea, mutta osa menisi omalla listallani myöhemmille sijoille. Itselleni ihan ykkönen on Kaunotar ja hirviö, sillä siihen on ollut sellainen sidos jo lapsuudesta ja siinä olisi ehkä tuo sama hiljalleen syttyvä rakkaus :D Leijonakuninkaan asettaisin itsekin samalle sijalle ja siinä tosiaan on parhaat dubbaukset! Kolmanneksi laittaisin Aristokatit, joka kumma kyllä on aina joka puolella jokseenkin haveksittu klassikko :( Oma mieltymys johtuu ehkä lapsuuden nostalgiasta, Jazz musiikista, monipuolisista hahmoista sekä rakkaudesta kissoihin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aristokatit on ihan mukava elokuva, mutta se ei välttämättä pääse minun top 10. Mutta tykkään siitä kovasti! :)

   Poista