keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Mitä jos klassiset Disney- animaatiot olisi tehty tänään?
Löysimpäs tällaisen hyvin mielenkiintoisen uutisen TheVoicen nettivisuilta.
Pelihahmoja suunnitteleva Tyson Murphy käytti taitojaan ja muutti Disney klassikoiden kuvat näyttämään siltä, kuin ne olisi tehty nykypäivän tekniikalla. 
Kuvat ovat ihan ilmiömäisen hienoja! :)
Pidän itse Miekka Kivessä ja 101 Dalmatialaista kuvista, niissä värit ja hahmot näyttävät niin eläviltä. Olisi todella mahtavaa, jos Disney joku päivä tekisi uudestaan jonkun vanhan klassikon uudella tekniikalla, mutta alkuperäistä teosta kunnioittaen. 

Luin myös sellaisen uutisen TheVoicen sivuilta, että Disney ei aio hyväksyä enää elokuvissaan päihteitä käyttäviä hahmoja. Cruella De Vil on hyvä esimerkki päihteitä käyttävästä hahmosta. Pössyttelevää pahista ei nykypäivänä hyväksyttäisi, sillä Disney ei halua, että lapset saavat huonoja esikuvia ihastelemalla tupakoivaa Cruellaa. 
Itseäni uutinen hieman huvitti, sillä itse en ainakaan olisi alkanut polttamaan tupakkaa, koska Cruellakin polttaa :) Mutta nykypäivänä asiat eivät ole niin yksioikoisia, sillä monet nuoret ja lapsetkin ihannoivat enemmän elokuvien pahiksia, kuin sankareita. 


Onko teidän mielestänne Disneyn päihteettömyys päätös hyvä vai huono? 
Ja mitä pidätte alla näkyvistä kuvista?                                                         Follow my blog with Bloglovin

16 kommenttia:

 1. wow hyvin onnistuneita kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Tuosta Hiidenpadan kuvasta pidän eniten. Siinä mielestäni tunnelmaan on tekniikalla todella saatu syvyyttä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taiteilija on mielestäni onnistunut hyvin noiden vanhempien klassikoiden kuvissa, kun taas tuo Atlantis kuva ei ole yhtä hyvä.

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Ei kyllä itse ihan heti osaisi tehdä samanlaisia perästä... :D

  Minusta Disneyn päihteettömyys on ihan hyvä juttu. Onhan Disney kuitenkin niin suuri yhtiö, jota niin monet lapset seuraavat, että on hyvä, ettei yhtiöllä mainosteta tupakkaa. Koskeekohan päihteettömyys myös alkoholia? Sekin olisi ihan hyvä, ettei alkoholilla läträttäisi elokuvissa ihan hirveästi, mutta toisaalta alkoholin vaikutuksenalaisena hahmoista saa monta vitsiä irti, esim. Kaksin karkuteillä -elokuvassa toikkaroiva päihtynyt, puolipukeinen rosvo on IHANA! :) Monet elokuvat ovat myös opettamalla opettaneet lapsille, että päihteet ovat pahoja. Esimerkiksi Pinocchio ja Dumbohan näyttävät, mitä tapahtuu, jos käyttää alkoholia (ja tupakkaa) liikaa. Opimme niistä, ettei tämä kannata. Eli toisaalta päätöksellä on sekä hyviä että huonoja puolia.

  Mietin myös sitä, että loppupeleissähän sillä, näytetäänkö elokuvissa tupakointia/juomista ei ole oikeastaan väliä. Vanhempien antama kasvatus on tärkeintä, ei ne elokuvat! Tai toivottavasti kukaan lapsi ei kasva pelkkien elokuvien antamien ohjesääntöjen perusteella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että Disneyn päihteettömyys päätös on hieman kinkkinen. Koska sitä voi ajatella niin monelta kantilta. Esim. juuri tuo mainitsemasi kaksin karkuteillä kohtaus, jossa on päihtynyt rosvo. Niin se on hassu, enkä itse ainakaan ajattele, että joku lapsi nyt sen takia ryhtyy täysi-ikäisenä juomaan viinaa. :)

   Poista
 4. Itseäni ärsyttää suunnattomasti tämmöinen holhoaminen! Aivan kuin kasvatus yritettäisiin siirtää vanhemmilta ulkopuolisille tekijöille! Itse olen vissiin ollut sen verran maalaisjärkinen, etten ole antanut elokuvien/tv:n vaikuttaa omaan toimintaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo Disneyn päätös varmasti jakaa mielipiteet. Ja ilmeisesti Marvel elokuvissakaan ei enää nähdä päihteitä. Ihmetyttää hieman tuo päätös, koska jos kyse on suosituista supersankarielokuvista, niin ne on kuitenkin tarkoitettu vähän vanhemmille katsojille. Ainakin joissain ikärajat ovat 15, eikä niitä varmaan kovin pienet lapset mene katsomaan.

   Poista
 5. No on kyllä hienot nuo uudet kuvat. =) Ite tykkään Robin Hoodin kuvasta eniten.

  VastaaPoista
 6. Pinokkio on ainut leffa jossa mua tökkii tuo tupakointi. Se kun lapset lopussa juo alkoholia ja tupakoi ei anna hyvää esimerkkiä muksuille. Muissa leffoissa se ei häiritse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis nyt kun alkoi oikein ajattelemaan niin aika monessa Disneyn klassikossa on jonkinlaista päihteiden käyttöä, mutta en ole niitä sen kummemmin ajatellut :)

   Poista
  2. Kyllä oluen juontia ja sikarin polttelua etenkin vanhemmista löytyy. Kiinnitin tähän huomiota Basil Hiiressäkin.

   Poista
  3. Joo, olutta litkitään kyllä aika monessa klassikossa.

   Poista
 7. Nykyään varmaan ihmetyttäisi enemmän, jos päihteettömyys ei olisi Disneyn linjauksena. Onhan vastaavaan suuntaan yritetty vähitellen mennä muidenkin elokuvien kanssa. Erityisesti tupakointi alkaa olla aika ei-ei. En ole perehtynyt, että onko vaikkapa tupakoinnin esittämisellä mahdollisesti ikärajavaikutuksia jossakin päin maailmaa (vielä), mutta en yllättyisi, jos jossakin vaiheessa olisi. Muistaakseni joku on ainakin puolivakavasti ehdottanut, että vaikkapa ne palavat savukkeet poistettaisiin vanhoista elokuvista digitaalisesti, niin olisivat sopivampia nykypäivän asenteisiin. Tai sitten olen uskonut jonkin kehnon aprillipilan... Siinä vaiheessa tahtoisin sanoa, että alkaa olla hysteria karkaamassa käsistä.

  Yleisesti päihteiden käyttöön liittyen olen enemmän ihmetellyt amerikkalaisten elokuvien ja sarjojenkin kepeää suhtautumista rattijuopumukseen. Ei ole mitenkään harvinaista se, että hypätään baarista rattiin. No, eipä silti ole kertaakaan käväissyt mielessä, että olisipa kivaa lähteä huristelemaan huppelissa. Disneyn kohdalla puhtoisempi linja ei kuitenkaan isompaa närästelyä aiheuta. Laajemmassa kuvassa kuitenkin tällainen vähän ikävästi viestittelee siihen suuntaan, että katsojat nähdään sellaisina, että pitää olla elokuvissakin suojelemassa maailman pahuuksilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä Disneyn päätös kuitenkin varmasti jakaa ihmisten mielipiteitä, sillä monet voivat käsittää, että elokuvien katsojia holhotaan liikaa.

   Poista