tiistai 28. huhtikuuta 2015

Trivial Pursuit Disney Family Edition
Kesää kohti mentäessä tulee aina sellaisiakin päiviä, jolloin sataa ja ukkostaa. Kännykästä voi loppua akku ja tietokonetta ei voi pitää päällä. Silloin voi tietysti kaivaa lautapelit esiin ja viettää laatuaikaa perheen kanssa. 
Ainakin meidän perheessä joulu ja talvi on lautapelien sesonkiaikaa. Mutta sadepäivinä tulee myöskin pelattua.
Tämä Trivial Pursuit Disney Family Edition on 25- vuotisjuhlapainos. Pelin idea on sama, kuin kaikissa Trivial Pursuit tietopeleissä. Eli vain tiedolla pärjää :)
Tässä Disney versiossa kaikki Disney fanit pääsevät käyttämään älynnystyröitään oikein toden teolla. Viimeksi kun pelasin tätä peliä, niin vastaan tuli hieman outojakin kysymyksiä. Osa kysymyksistä on hyvin pikku tarkkoja ja vaikka pelissä on mukana myös lapsille suunnatut kysymykset, niin niissäkin oli kyllä aika hankalia kysymyksiä. Ainoastaan Disney elokuvien katselemisella ei tässä pelissä pärjää, sillä osa kysymyksistä koskee myös ääninäyttelijöitä ja kulisseissa tapahtuvia asioita.
Pidän todella paljon pelin värikkyydestä ja yksinkertaisuudesta. Säännöt on helppo oppia, eikä koko ajan tarvitse plärätä ohjeita. 
Alhaalla hieman esimerkkejä kysymyksistä.


Esimerkkejä kysymyksistä

Kuka Ultra Bra - yhtyeestä tuttu laulaja on elokuvan (Atlantis kadonnut kaupunki) versiossa prinsessa Kidan äänenä? Vastaus: Vuokko Hovatta

Mitä henkilökohtaisesta hygieniastaan huolehtiva lampun henki tekee ilmestyessään lampusta meren pohjasta? Vastaus: Kylpee

Mikä on Lumottu - elokuvan soundtrackilla laulavan Carrien sukunimi? Vastaus: Underwood


4 kommenttia:

 1. Minulla on tuo samainen Trivial Pursuit, ja minua harmittaa, kun suurin osa kysymyksistä on aivan liian helppoja, esim. minkä värinen panta Kauntotarella on kuvassa. Jostakin syystä näitä helppoja kysymyksiä on eksynyt myös aikuisten kysymyksiin, ja niitä vaikeita lasten kysymyksiin. Kysymykset on siis jaoteltu vähän huonosti. :( Pelissä on myös ihan törkeästi kysymyksiä Narnian tarinat -elokuvista, mikä harmittaa myös minua, sillä olisin kaivannut enemmän kysymyksiä piirretyistä Disney-klassikoista. Erityisen ärsyttävää pelissä on se, että joissakin kysymyksissä on väärät vastaukset!!!! Esimerkiksi jossain kortissa kysytään, mikä Bambin hännän päälle laskeutuu, ja vastauksena siellä on joku leppäkerttu!!!!! Törkeää!!!! Se on perhonen!!!!!! Tämä saa pohtimaan, onko joissakin vaikeimmissakin kysymyksissä vääriä vastauksia...

  Kaikesta yllä olevasta arvostelustani huolimatta Disney Trivial Pursuit on todella viihdyttävä ja hauska peli, ja pelailen sitä mielelläni. Harva vain enää suostuu pelaamaan sitä minun kanssani, kun ystävieni Disney-tietous ei ole samaa tasoa kuin minun... ;) Ja olenkin pelannut peliä jo niin paljon, että kysymysten vastaukset alkaa muistaa jo ulkoa. Onkohan tähän peliin tehty lisäkysymyskortteja...??? Niitä kaivattaisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hassua, että pelin sisältö voi vaihdella noin. Sillä tuossa minun pelissäni oli todella hankalia kysymyksiä joihin en aina itsekään tiennyt vastausta. Olihan siellä joitain helppojakin, mutta sitten taas oli jokin ihan outo kysymys. Narnia elokuvasta oli kyllä todella paljon kysymyksiä myös omassa pelissäni ja taisi myös Pirates Of the Caribbean korttejakin olla aika paljon. Vääriä vastauksia ei ainakaan vielä ole silmiini osunut :) Mutta olen kyllä samaa mieltä, että Disney klassikoista olisi voinut olla enemmän kysymyksiä.
   En ainakaan itse ole törmännyt lisäkysymyskortteihin vaikka muihin Trivial peleihin niitä on aina myynnissä.

   Poista
 2. No, värikkyyttä ainakin löytyy, jos ei muuta. :) En ole pelannut itse missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pelilauta hyppää ainakin silmille, kun värit ovat niin kirkkaat :) Kannattaa kyllä hankkia! :)

   Poista