keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kurkkaus DVD Kokoelmaani Osa 2.
On aika taas jatkaa kurkistusta muuhun dvd kokoelmaani. Uudet lukijat voivat tsekata ensimmäisen kirjoituksen tästä
Pienenä muistin virkistyksenä kerron, että lukijani siis saivat äänestää kolmesta eri otsikko vaihtoehdosta ja voiton vei Kurkistus muuhun dvd kokoelmaani, josta olen kirjoittanut jo tuon ensimmäisen tv–sarjat osion. Ja nyt on toiminta leffojen vuoro! :)

Kolusin dvd kokoelmaani lävitse ja päätin, että kuvaan ja kirjoitan vain niistä elokuvista, joista pidän kovasti tai jotka ovat tärkeitä minulle. Muuten bloggauksesta olisi tullut ihan liian pitkä, sillä hyllystä löytyy myös sellaisia toiminta leffoja, joita ei toista kertaa katso, mutta ne vain ovat jääneet lojumaan kokoelmaan.  
 Päätin sisällyttää toiminta elokuviksi myös sellaiset elokuvat, jotka omasta mielestäni ovat toimintaelokuvia.

X–Men elokuvat ovat osa nuoruuttani. Ihastuin heti ensimmäisellä kerran Wolverine hahmoon ja sen jälkeen olenkin katsellut Hugh Jackmanin elokuvia mielelläni. Ensimmäiset kaksi elokuvaa on mielestäni parhaimpia. Niissä on panostettu juoneen ja etsitty hieman tuntemattomia näyttelijöitä rooleihin. Nämä uudet X–Men elokuvat eivät ole niin hyviä. Ehkä suurin syy on siinä, että rooleihin hamutaan tunnettuja näyttelijöitä ja juonen käänteet ovat liian ennalta–arvattavia. Eniten ärsyttää se, että joidenkin hahmojen näyttelijät vaihdetaan seuraavaan elokuvaan esim. Wolverine Origins elokuvassa ollut hahmo Remy LaBeaun näyttelijä vaihdettiin Channing Tatumiin. 
X–menit ovat kuitenkin ihan mukavaa viihdettä, kunhan toiminta kohtauksia ei olisi niin paljon. Joskus elokuvasta jää puuttumaan sielu, jos vaan koko ajan räiskitään ja hakataan toisia.
Sarjakuviin perustuvat elokuvat on nyt in. Ja sen huomaan kyllä siitä vauhdista millä elokuvia tulee koko ajan lisää ja lisää ulos. 
Itse olen aina pitänyt hieman yliluonnollisista elokuvista, joissa on jotakin taianomaisuutta. Fantastic 4 elokuvat ovat ihan viihdyttäviä. Captain America elokuvat ovat taas ehkä liiankin täynnä räiskintää. Ja ne muistuttavat ehkä liikaakin jotain tyypillistä toiminta elokuvaa. 
Kun taas Thor leffat ovat ihan ehdottomia suosikkejani! Kun ensi kertaa katsoin Thor elokuvan en odottanut siltä periaatteessa mitään. Mutta hämmästyin kuinka hyvä elokuva se oli. Näyttelijät olivat ihan mahtavia, he eläytyivät rooleihinsa täysillä ja olivat muutenkin hyvin uskottavia. Ja elokuva ei ollut täynnä toimintaa, vaan siinä paneuduttiin kunnolla hahmojen keskinäisiin suhteisiin. Leffan loputtua päädyin ulos huutamaan "Heimdall avaa silta! " ;) no joo tuo oli vitsi! :)
Thor kakkonen on myös ihan ok elokuva, ei välttämättä niin hyvä, kuin ykkönen, mutta silti katsottava. Avengers on ehkä liian toiminnan täyteinen ja elokuvan vitsit olivat hieman kuivia. Ja tähän elokuvaan ei oltu saatu minkäänlaista suhdetta henkilöiden välille. Ainoastaan Lokin ja Thorin paha/hyvä veli järjestelmä vetosi jälleen kerran katsojaan, tai ainakin minuun. Oli jotenkin hellyyttävää katsoa, kuinka Thor yrittää saada veljensä takaisin kotiin :'( nyyh!
Näissä Marvelin elokuvissa on yksi huono puoli, että ne pitää myös katsoa tietyssä järjestyksessä. Eli jos katsot ensi kertaa Marvel elokuvia, niin et periaattessa voi katsoa Thor kakkosta heti Thor ykkösen perään, koska sinun pitää katsoa Avengers siinä välissä. Tämä on tietysti hyvä keino saada ihmiset elokuvateatterihin ja ostamaan kaikki Marvelin elokuvat kokoelmiinsa. 
Terminator 2 kuuluu kyllä jokaisen 90-luvun eläneen dvd kokoelmaan. Siis ihan mahtava toiminta pläjäys! :) Kokoelmassani on myös Arnoldin  muita leffoja kiitettävän paljon. Näitä tulee aina silloin tällöin osteltuja, koska niiden hinnatkaan eivät ole kovin korkeita. 
Vanhat Batman elokuvat ovat kaikessa sarjakuvaimaisuudessaan ihan hyviä elokuvia. Vaikka ne ovatkin hieman humoristisia ja ei niin vakavia, niin silti niitä katsoo. Onhan niissä silti tuon ajan kuumimpia tähtiä. Uusimmat Batmanit ovat sen sijaan ihan liian synkkiä, vaikka niihin on panostettu tosi paljon. Niissä on kyllä ihan hyvä juoni, mutta joskus kerronta kyllä vähän tökkii.
Die Hardit ovat toiminta elokuvien aatelia. Niissä ei periaatteessa ole mitään muuta kuin toimintaa. Mutta silti ne ovat ihan katsottavia leffoja. Ja Bruce Willisin hahmo, joka selviää ihan kaikesta on vaan niin cool, että eihän näitä voi olla katsomatta.
Lapsuudesta tuttu Lastentarhan kyttä on mielestäni toiminta elokuva, vaikka joku voisi sen laittaa komedia lokeroon, sillä siinä on kuitenkin ihan huvittaviakin piirteitä. Juoni elokuvassa on ihan ok ja se soljuu nopeasti eteenpäin. K-15 on kyllä mielestäni aika kohtuuton ikäraja tälle elokuvalle, koska leffassa ei kuitenkaan ole kovinkaan rajuja toimintakohtauksia.
Eli tässä oli toiminta osuus. Hyllystä jäi esittelemättä James Bondit, joita en jaksanut alkaa kuvaamaan, sillä niitä on aivan liikaa! Ja jotkut yksittäiset toiminta elokuvat jäivät pois, mutta seuraava bloggaus on taas tuttua Disney tyyliä! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti