perjantai 16. tammikuuta 2015

Suosikki klassikkoni osa 2

Upsista, ensimäisestä suosikki klassikkoni bloggauksesta on vierähtänyt jo tovi, joten päätin jatkaa suosikkieni listausta. Aikaisempaan kirjoitukseen pääsette tästä linkistä, jos vaikka olette unohtaneet ne kolme ensimmäistä suosikkiani :)
4. Kaunotar ja Hirviö

Oikeastaan tämä elokuva tarvitsisi vain yhden sanan kuvaamaan miksi se on yksi lempiklassikoistani: Mestariteos. Mielestäni se on todellakin sitä. Pidän henkilöhahmoista todella paljon ja miljöö on vaikuttava. Koko elokuva on täynnä pieniä yksityiskohtia ja laulut ovat hienoa kuultavaa. Elokuvan tekijöille täytyy kyllä nostaa hattua. 
Kuitenkin juoni on ennalta-arvattava ja mitään suuria yllätyksiä ei tapahdu, joten siksi tämä klassikko ei päässyt kolmen kärkeen. 5. Prinsessa Ruusunen

Kuka ei voi olla pitämättä Prinsessa Ruususesta? Se on ihana tarina täynnä taikaa. Suomenkielisessä versiossa on hyvät ääninäyttelijät ja tämä on yksi niistä harvoista Disney klassikoista, jonka voin katsoa suomi dubbauksella.
Mutta juoni ei ole kummoinen ja se jossain kohdin tökkii hieman. Itse en ainakaan jaksaisi katsoa yhtään enempää haltijakummien toilailuja. Henkilöhahmoihin olisi voinut panostaa hieman enemmän, sillä Ruusunen ja Prinssi jäävät etäisiksi katsojalle. 6. Kaksin karkuteillä

Aivan mahtava klassikko! Tämä on varmaan ainoa uusi klassikko josta pidän aidosti! Toimintaa on juuri sopivasti, laulut ovat hyviä, eivätkä liian mahtipontisia. Henkilöhahmot ovat ihan loistavia ja on hienoa huomata, että sivuhahmoihinkin on panostettu. Myös liika sähellys on jätetty pois, elokuva soljuu eteenpäin kivalla temmolla ja sitä on mukava katsella.
 Ainoa asia mikä minua kismittää tässä leffassa on melkein täydellisesti kopioitu vene kohtaus Pienestä Merenneidosta.  Siksi Tähkäpää saa tyytyä sijaan kuusi :)
8 kommenttia:

 1. Kaunotar ja Hirviö on mun ykkös suosikki! <3

  VastaaPoista
 2. Mielenkiinnolla odottelen loppuja listalle pääseviä elokuvia. Tuo Tangled on alkanut kiinnostaa kovastikin, koska moni tuntuu siitä pitävän selvästikin enemmän kuin mitä noita uudempia klassikoita yleensä kehutaan. Odotukset siitä vielä nousevat, jos kerran laulelutkin onnistuneita ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa, elokuva oli itsellenikin positiivinen yllätys.

   Poista
 3. Aladdin on oma ykkönen <3 näyttää muuten blu-raylla uskomattoman hyvältä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä elokuva ja pääsee varmasti top kymppiin listauksessani :)

   Poista
 4. Keräiletkö Disney soundtrackeja? Hakusessa olisi suomenkielinen Prinsessa Ruusunen soundtrack. Oikeastaan tarttisin siitä sen viimeisen Finale laulun häihin kesään mennessä. Tiedätkö yhtään mistä sen voisi saada?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kerään myös soundtrackejä, mutta tuo suomenkielinen Prinsessa Ruusunen on aika harvinainen. Olen huuto.netissä nähnyt sen yhden kerran myynnissä, mutta siitä on jo aikaa ja hintaakin oli yli 20 euroa. Mutta tällä hetkellä en kyllä yhtään tiedä mistä voisit saada sen. Lupaan ilmoittaa sinulle jos satun näkemään sen netissä myynnissä.

   Poista