torstai 30. tammikuuta 2014

Kirpputori ostojaOlen huomannut jälleen kerran inhottavan ilmiön, kun joku on kopioinut blogini kuvia. Yleensä löydän kuviani huuto.netin sivuilta joihin jotkut laittavat myyntiin Disney dvd:tä tai blu-raytä ja kopioivat blogistani kuvan kohteeseensa. Tämä on väärin myös ostajia kohtaan, jotka luulevat, että myyjä on ottanut kuvan itse ja näin ollen he luulevat näkevänsä myytävän kohteen. 
Yleensä myyjät ovat ottaneet kohteesta ottamani kuvan pois, kun olen asiasta huomauttanut, mutta silti ihmetyttää, että eikö kukaan vaivaudu kysymään lupaa, vaikka sähköpostinikin lukee sivun reunassa? Ilmeisesti yhteydenotto veisi liikaa aikaa, mutta kuvan laiton kopiointi ei. 
Jos joku aikoo kopioida kuviani huuto.netin sivuille niin ei kannata. Sillä pyörin sillä sivustolla aika paljon ja huomaan kyllä itse ottamani kuvan. Vaikka kyse on dvd tai blu-ray kuvasta niin erotan kyllä minkä kuvan olen itse ottanut. Joten älkää vaivautuko.

No, niin sitten hiukan iloisempiin asioihin :)
Kävin viime viikolla kirpputorilla jonne rahani vielä riittävät. Sillä kirpputoreilla on aina halpaa. Löysinkin kolmella eurolla Kaunotar ja Kulkuri vhs:än, Pocahontas taulun ja vanhan Disney kirjan: isoveli Rumpali ja pikkusiskot. 
Vhs on ensimmäinen myynti video Kaunotar ja Kulkuri elokuvasta ja sen huomaa helposti punaisesta kotelosta. Kansipaperi oli hiukan ruttuinen ylhäältä ja siinä oli lievää kulumaa, mutta se kelpaa minulle kunnes löydän parempi kuntoisen videon.
Pocahontas taulu on ihan ok kuntoinen, suoraan 90-luvulta tullut taideteos. Muistan, etttä näitä tauluja oli enemmänkin myynnissä, kun elokuva julkaistiin.
Rumpalista kertova kirja oli kärsinyt lievästi jostain kohdin, mutta muuten se oli ok kunnossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti