perjantai 11. lokakuuta 2013

Hiidenpata VHS
Hiidenpata on ehkä klassikoista tuntemattomin. Se on Disneyn 25 klassikko, joka on julkaistu myös dvd:llä jo kaksi kertaa. 
Sain hankittua itselleni vhs julkaisun, kun löysin sen sattumalta kirpputorilta euron hintaan. En ole sen koommin Hiidenpadan video julkaisuun törmännyt.
Hiidenpata tuo mieleeni väistämättä Miekka Kivessä klassikon. Ainakin kun katsoo kansikuvia niin voisi kuvitella, että elokuvat ovat samantyylisiä. Mutta en voi tietää onko elokuvat muuten samanlaisia, sillä en ole koskaan katsonut Hiidenpataa. En vain ole jaksanut laittaa dvd:tä pyörimään, sillä ennakkoluulot elokuvaa kohtaan ovat aika suuret. 
Kai minun on jossain vaiheessa pakko katsoa kaikki ne klassikot joita en ole tähän mennessä katsonut, sillä en voi oikein muuten mielipidettäni ilmaista vain kansikuvien perusteella :)


Mutta te kaikki lukijat, jotka olette katsoneet Hiidenpadan, minkälainen elokuva on ja onko siinä yhtäläisyyksiä Miekka Kivessä klassikon kanssa?
5 kommenttia:

 1. Minulla on hyvin hämärä muistikuva, että Hiidenpataa olisi katsottu joskus päiväkotikaverini synttärijuhlissa mutta itse elokuvasta en muistanut mitään, kun sen kaupasta ostin. Aluksi olin jopa toiveikas elokuvan suhteen ja odotin siltä aika paljon mutta loppujen lopuksi se paljastuikin pettymykseksi. Katsoin elokuvan uudelleen muutaman viikon päästä eikä mielipiteeni juuri muuttunut. Hiidenpata ja Miekka Kivessä -elokuvalla ei ainakaan omasta mielestäni ole juurikaan yhtäläisyyksiä. Enkä ole yllättynyt elokuvan matalasta suosiosta. Se kuuluu niihin klassikoihin, mitkä suurin osa keräilijöistä hankkii vain kokoelman täytteeksi.

  VastaaPoista
 2. en oo itsekkää koskaa nähny tätä vaik dvd lojuu hyllyllä :D

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä tosi mahtava elokuva. Katoin tuon elokuvan vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa ja en odottanyt siitä mitään ihmeellistä, kuitenkin oli todella hyvä elokuva. Harvinaisen pelottava disney elokuvaksi, mutta se tuo vaan hyvää vaihtelua. :) Suosittelen siis katsomaan, mun mielestä aliarvostettu elokuva!

  VastaaPoista
 4. Ei ole samanlainen. Itse olin nähnyt tästä pätkiä lapsena ja se Hornansarvi oli kyllä pelottava :P Nyt katsoin sen kokonaan ja eihän se parhaimmistoon lukeudu, mutta parempi se on kuin moni 2000-luvun yritelmä. Minulta siis löytyy hyllystä vaikka sieltä monia klassikoita vielä puuttuu. Sanoisin siis että itse en edes tiedä tulenko koskaan ostamaan elokuvia kuten Bolt, Riemukas Robinsonin perhe tai Räyhä-Ralf, mutta Hiidenpadan olen jo hankkinut.

  VastaaPoista
 5. Hiidenpadan päähenkilö Taran ja Artturi Miekka kivestä muistuttavat kyllä toisiaan kovasti ulkonäöltä. Siihen elokuvien yhtäläisyydet jäävätkin. Hiidenpata elokuva perustuu Lloyd Alexanderin kirjoittamaan 5-osaiseen kirjasarjaan, ja keskittyy niistä vain yhteen kirjaan. Itse luin nuo kirjat joskus kauan sitten ja mielestäni ne olivat tosi hyviä. Oli sitten jännää huomata myöhemmin Disney-elokuvaa katsoessa, että hei, minähän tunnen tämän tarinan jo kirjan pohjalta! Kirja on selkeämpi kuin elokuva, mutta ei elokuva minusta huono ole! Elokuva on fantasiamaailmaan sijoittuva, ja siinä lentelee lohikäärmeitä ja keijuja ja noitia. Elokuva on myös tosi pelottava (varsinkin lapselle)! Aikoinaan Britanniassa elokuvan näyttö kiellettiin elokuvateattereissa juuri tuon pelottavuuden takia, ja myös Suomessa elokuva oli pitkään kiellettyjen filmien listalla. Siksi varmaan elokuvasta on vain tuo yksi VHS-julkaisu tehty (kait?). Suosittelen kyllä katsomaan elokuvan! Ei se ihan sitä perinteisintä Disney-kamaa edusta, mutta kuuluu klassikoihin ja juonta on mielenkiintoista seurata!

  VastaaPoista