keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Leijonakuningas VHS
Leijonakuningas julkaistiin vhs:llä ensimmäisen kerran 16.08.1995.
Kyseinen julkaisu on kaikille Disney faneille varmasti tuttu. Ainakin itse pidin pienenäkin tästä kansikuvasta, sillä se on mielestäni todella hyvin onnistunut. 
Leijonakuningas on sittemmin julkaistu myös toisen kerran videona, jsosa on klassikkomerkintä.
Leijonakuningas on myös julkaistu Vhs Deluxe Boxina, joka ei koskaan päässyt Suomen myyntiin. Se on aika harvinainen keräilyboxi, jossa on litografeja ja kaikenlaista Leijonakuningas tietoa.  


Ensimmäinen vhs ja dvd julkaisu2 kommenttia:

  1. Osaatko kertoa noista kyseisistä VHS Deluxe Collection Boxeista ja niiden suomiversioista? Itselläni on noita 4 kpl: Lumikki, Leijonakuningas, Fantasia ja Viidakkokirja.. Viidakkokirja oli ostettaessa vielä muoveissa ja sen kannessa on tarra, joka kertoo sen sisältävän suomenkielisen kasetin, joten tiedän sen olevean ainakin joku suomiversio. Fantasia oli myös muoveissa, mutta se lienee amerikkalaisversio. Eniten minua mietityttää Lumikki ja Leijonakuningas, joissa ostaessa oli ainakin suomenkieliset VHS:t mukana, mutta en tiedä onko niissä ollut alunperin jotkut muut. Tuo Leijonakuninkaan VHS ei tunnu edes sopivan sille tarkoitettuun koloon ja sanoit, että se ei koskaan ole Suomessa myynnissä ollut joten sen sisältöä on taidettu vaihtaa. Osaatko sanoa tuosta Lumikista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumikkia on myyty Suomessa, mutta sen sisällä ei mielestäni ollut suomenkielistä kasettia vaan sellainen valkokantinen julkaisu, joka oli englannin kielinen. Tietysti voin olla myös väärässä, sillä näistä deluxe boxeista on aika vähän tietoa saatavilla. Leijonakuningas boxia ei varmaan ole Suomessa ollut myynnissä, sillä olen nähnyt vain englannin kielisiä versioita siitä.

      Poista