sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Disney Sarjakuva-albumit
Jokainen 90-luvun kasvatti muistaa varmasti Disneyn sarjakuva-albumit, jotka perustuivat klassikko elokuviin. Kyseiset sarjakuvat maksoivat vähän yli 20 markkaa ja niitä myytiin kauppojen lehtipisteissä. Itse ainakin muistan lainanneeni kirjastosta useaankin otteeseen kyseisiä albumeja.  Leijonakuningas tuli luettua varmasti sata kertaa lävitse :)
Albumeja tehtiin melkein kaikista Disney klassikoista. Muistan nähneeni Pieni Merenneito, Hiidenpata, sekä Tuhkimo albumit. 

Itse en lapsuudessani omistanut yhtään näitä albumeja, mutta nyt kuin sattuman kautta löysin kirpputorilta kolme albumia edulliseen 3 euron hintaan. 

Kaunotar ja Hirviö albumi on painettu vuonna 1992 ja Aladdin vuotta myöhemmin 1993. Nämä molemmat albumit on painettu Suomessa, mutta Leijonakuningas on painettu Saksassa vuonna 1994.
Kaunotar ja Hirviö poikkeaa eniten elokuvasta kuvituksen suhteen. Sillä ilmeisesti kuvitus on tehty sarjakuvaa varten. 

Nykyään sarjakuva-albumit ovat haluttua tavaraa keräilijäiden keskuudessa. Niitä näkee ihan kohtuu hinnoilla huuto.netissä myynnissä, mutta en ainakaan itse ole vielä innostunut ostamaan lisää näitä albumeja, ellei sitten kirpputorilla tule vastaan. 


2 kommenttia:

  1. Muistaakseni myös aku ankan mukana tuli Muinoin Animaatioista tehtyjä sarjakuvia. Jotka on haluttua keräily tavaraa nykyisin. vai oliko ne aku ankan erikois julkaisuja. En enää muista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa. Aku Ankkojen välissä oli sarjakuva liitteitä, joista harvinaisimmat ovat aika kalliita.

      Poista