sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Atlantis - Kadonnut kaupunki dvdOtin itseäni niskasta kiinni ja tilasin Atlantis - Kadonnut kaupunki dvd:n Kyseinen elokuva on puuttunut kokoelmastani monta vuotta, mutta nyt sekin asia on korjattu.

Atlantis dvd julkaistiin 21.3.2002 ja se on pysynyt sinnikkäästi kauppojen hyllyillä. Tuskin tämä klassikko koskaan edes pääsee Disneyn holviin. Mutta toisaalta olisi hyvin mielenkiintoista nähdä miten elokuvan hintataso nousisi jos Atlantis poistuisi markkinoilta. Uskon, että monet keräilijät ovat pitkittäneet näiden hieman huonojen klassikoiden ostoa, joten hinta voisi nousta huuto.netissä aika kivasti.


Pienenä muistutuksena taas kaikille lukijoilleni, että Leijonakuningas, sekä Kaunotar ja Kulkuri ovat poistumassa Disneyn holviin. Kannattaa ostaa kyseiset klassikot kokoelmiinsa ja älkää unohtako elokuvien jatko-osia.


Kuvitettu levyke on aina ilo silmille :)
VHS ja DVD

6 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että myös jatko-osat poistuu myynnistä. Mistä muuten ongit nämä tiedot poistuvista klassikoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurailen aika aktiivisesti eri maiden Disney sivustoja, joista löytyy kivasti tietoa poistuvista klassikoista. Ja tietysti monien dvd kuuppojen sivuilla on poistuvat tuotteet ja sieltä näkee kaikki Disney klassikot, jotka poistuvat.

   Poista
 2. Pohdin samaa kuin Eemil :P

  Miksi muuten olet päättänyt kerätä myös jatko-osia? Itse jo aiemmin Kaunottaren ja Kulkurin kohdalla mietin, kuinka ärsyttävää on tuo, kun isketään samoihin kansiin elokuvaklassikko ja sen jatko-osa, joka ei ole edes Disneyn elokuvastudioiden tekemä. En ainakaan itse pidä niitä mitenkään virallisina jatko-osina edes.

  Atlantis on muuten mainettaan parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa olen joskus päättänyt etten kerää jatko-osia, mutta sitten kun kokoelmani alkoi olemaan jo aika täysi niin päätin kerätä myös jatko-osat. Ja joissakin klassikoiden jatko-osissa on todella ihanat kannet, esim. Leijonakuningas kakkosen ensimmäisessä dvd julkaisussa.

   Kyllähän Kaunottaresta ja Kulkurista löytyy erikseen dvd ja blu-ray julkaisut, joissa ei ole jatko-osaa mukana.

   Siis nuo jatko-osat on tuottanut Disneyn sivu yhtiöt. Klassikot tuottaa aina Disneyn päästudio, koska ne päätyvät elokuvateattereihin. Jatko-osat eivät päädy elokuvateattereihin ainakaan Yhdysvalloissa, joten siksi ne tuotetaan hieman halvemmalla. Mutta Disneyn yhtiö kuitenkin tekee myös jatko-osat. Ja samat ihmiset, jotka ovat työstäneet klassikoita ovat mukana myös jatko-osien teossa.

   Poista
  2. Mun mielestä ne eivät kyllä ole samojen tekijöiden. Samassa omistuksessa kyllä, mutta eri tekijätiimi (ja tällä tarkoitan käsikirjoittajaa, ohjaajaa ja tuottajaa esimerkiksi), ja elokuvat ei tuu elokuvateatteriin, koska se on tosiaan ihan eri lähtökohdilta perustettu se studiokin (Television Animated Studio, joka tekee myös aamupiirrettyjä). Siksi siis ihmettelen Disneyn päätökstä tuoda ne jatko-osat tasavertasiksi elokuviksi noihin julkaisuihin ja osaksi kaanonia, koska niiden taso on enempi juuri aamupiirrettymäistä. Ainut jatko-osapoikkeus lienee Bernard ja Bianca Australiassa, joka on elokuvastudioiden itsensä tekemä.

   Mutta nyt kun aloin miettimään niin noinhan se taitaa mennä live action -elokuvissakin: ensin tulee isolla rahalla tehty hitti ja sen jälkeen liuta jatko-osia. Ja usein ne voi olla myös samoissa kansissa.

   Poista
  3. Kaunotar ja Hirviö elokuvan ohjanneet Gary Trousdale ja Kirk Wise ovat olleet käsikirjoittamassa Milon Paluu jatko-osaa. Leijonakuningas kolmosen käsikirjoittaja Roger Allers on ollut kirjoittamassa myös Leijonakuningasta, Aladdinia, Oliver ja Kumppanit klassikkoa, keisarin uudet kuviot elokuvaa, sekä Kaunotar ja hirviö elokuvaa. Joten kyllä jatko-osienkin takaa löytyy Disneyn klassikoiden tekijät.

   Ja Disneyn jatko-osat tehdään melkein aina Walt Disney Home videos studiolla, joka levittää elokuvat vain dvd ja blu-ray myyntiin. Tämä Disneyn yhtiö ei ole tarkoitettu edes teatterilevityksiä varten.

   Poista