torstai 28. helmikuuta 2013

Gypsy Dancing EsmeraldaOlen jo aikaisemmissa bloggauksissani kertonut, että yksi lemppari Disney klassikoistani on Notre Damen Kellonsoittaja.
 Joten olen yrittänyt kerätä kyseisestä klassikosta kaiken mahdollisen tavaran. 
Yleensä ostan vain ja ainoastaan edullisia keräilytuotteita, mutta tämän kertainen bloggaukseni ei ole todellakaan halvimmasta päästä, vaan se on tähän asti kallein hankkimani Disney tuote.
 Joten saanko esitellä: Gypsy Dancing Esmeralda nukke 

Olin jo hetken aikaa yrittänyt löytää kyseisen nuken, mutta löysin vain käytettyjä nukkeja, jotka olivat aina huonossa kunnossa. No, sattuman kautta löysin pienen kaupan netistä joka myi Barbie nukkeja. Tietenkin tiedustelin oliko kaupassa myynnissä Esmeralda nukkea, mutta sitä ei ollut saatavilla. 
Ehkä noin parin viikon päästä sähköpostiini oli ilmestynyt viesti, jossa kerrottiin, että Gypsy Dancing Esmeralda nukke oli tulossa USA:sta Suomeen ja jos halusin ostaa sen niin nyt olisi mahdollisuus. Olin tietysti innoissani mahdollisuudesta saada tämä ihana nukke kokoelmaani. Mutta samalla hiukan huono rahatilanne kummitteli takaraivossa. 
Tiesin, että nukke ei todellakaan ole halpa, koska ebayssä kyseinen nukke on ainakin 60 dollaria. Kun nukke tuli Suomeen ja sen kunto tarkastettiin sain tiedon hinnasta: 80€ + postikulut. 
Olin osannutkin odottaa kyseistä summaa, mutta silti tuntui aika kamalalle, että yksi nukke maksaa melkein 500 vanhaa mummon markkaa! 
Pienen harkinnan jälkeen, päätin ostaa nuken, koska tiesin ettei samanlaista tilaisuutta ehkä tule koskaan, ellen lähde itse hakemaan ulkomailta nukkea. 

Kun sain nuken vihdoin käsiini, niin olin todella tyytyväinen osto päätökseeni. Tuntui niin nostalgiselta pidellä 17 vuotta vanhaa nukkea käsissä, joka oli seilannut rapakon takaa päätyäkseen minun kokoelmaani. Vau!

Esmeraldan paketti on avaamaton ja sen sinetitkin ovat kiinni. Nuken tamburiinistä ei kyllä enää kuulu musiikkia, ehkä paristot ovat loppuneet vuosien aikana. Kyseistä nukkea valmistettiin vuonna 1995-1996. Nukke on Mattelin valmistama ihan niin kuin muutkin Notre Damen Kellonsoittaja nuket. Gypsy Dancing Esmeralda nukke osaa tanssia, kun sen tasapainottaa yhdelle jalalle.

Esmeralda pääsi Quasimodon viereen, jossa se saa viettää seuraavat vuosikymmenet. :)

Gypsy Dancing Esmeralda
Esmeraldan kaunis mekko
Tässä tämän hetkinen Notre Damen Kellonsoittaja nukke kokoelmani2 kommenttia:

 1. Ihania nukkeja! Ja todella ihana blogi, sitä on mukava lueskella!

  Kysyisin yhtä asiaa Disneyn klassikkoon nro 51 liittyen. Itsekin keräilen noita klassikkoja DVD:llä, ja nyt vasta ostin Nalle Puhin elokuvan, eli klassikon numero 51. DVD:n sivussa ei kuitenkaan ole sitä numerointia, mikä kaikissa edellisissä klassikoissa on ollut. Osaatko sanoa, mistä tämä johtuu? Olenko käsittänyt väärin, eikä Nalle Puhia lasketakaan alkuperäiseksi klassikoksi?

  VastaaPoista
 2. Hei! Todella mukavaa, että pidät blogistani :)

  Selvittelin tuota Nalle Puh asiaa ja ainakin muualla maailmalla kyseinen elokuva kuuluu Disney klassikko sarjaan. Ilmeisesti Suomessa joku on tehnyt mokan ja numerointi on unohdettu kyljestä, ihan niin kuin Dinosaurus elokuvalle kävi. Eli Dinosaurus on oikeasti klassikko, mutta Suomessa se korvattiin Aivan Villit elokuvalla, joka ei USA:ssa ole klassikko.
  Tai sitten toinen vaihtoehto on, ettei Suomessa enää numeroida klassikkoja. Itse ainakin toivon, että klassikko numerointi jatkuu, sillä niiden avulla on helppo tunnistaa klassikot muista Disneyn piirretty elokuvista.

  VastaaPoista