perjantai 15. helmikuuta 2013

QuasimodoQuasimodo, syrjitty ja hyljeksitty Disney hahmo, klassikosta Notre Damen Kellonsoittaja.
Vahinko, että Quasimodoa syrjittiin myös, kun se tuli kauppoihin Esmeraldan ja Phoebuksen kanssa. Tietysti kaikki pienet tytöt halusivat mieluummin leikkeihinsä kauniit nuket, kuin epämuodostuneen kyttyräselän. Täytyy myöntää, että minäkin olin yksi noista lapsista.
Ehkä jossain keräilyharrastukseni alkupuolella tajusin, että nykyään Quasimodo Barbie on aika harvinainen. Juuri sen takia ettei sitä kaupasta monet ostaneet. Huuto.netistä voi löytää silloin tällöin Esmeraldan tai Phoebuksen, mutta Quasimodo on harvinaisuus.
Kun aloin oikein tosissani keräilemään myös Disney Barbie nukkeja 90–luvulta, niin tietysti ensiksi mieleeni tuli Quasimodo, joka puuttui kokoelmastani. (Olen esitellyt jo aikaisemmin Esmeraldan ja Phoebuksen
Googlettamalla en löytänyt kovinkaan edullisia Quasimodoja ja postikulutkin olisivat nousseet aika kivoihin lukemiin. 
No, sitten sattumalta kävin pienessä putiikissa, jossa joskus lapsuudessani olin käynyt. Muistelin, että kaupassa oli ollut myynnissä ihania Disney Barbieita vuosia sitten. 
Ja mitenkäs sattuikaan, kun pääsin leluhyllylle, niin kukas sieltä kurkkikaan Quasimodo, uutena, avaamattomassa paketissa! 
Quasimodo, ei ollut yksin. Sen seurana oli myös neljä muuta Quasimodoa ja paljon vanhoja Barbie nukkeja. Tietysti, ensiksi ajattelin, että nukke maksaa varmasti sievoisen summan. Mutta ei. Laatikon päällä oli monta eri hintalappua. Nuken hinta oli ensiksi ollut 185 markkaa, jonka jälkeen sitä oli alennettu vuosien aikana monta kertaa. Lopullinen hinta oli 7,95€. 
Nukke ja laatikko olivat säilyneet todella hyvin, ottaen huomioon, että se on tehty vuonna 1995. 
Kaikki tavarat olivat paikoillaan ja laatikon sinetitkin olivat vielä kiinni. 
Ihan sääliksi kävi Quasimodoa joka oli odottanut laatikossaan jo 17 vuotta! 
No, en itsekään tule koskaan avaamaan laatikkoa. Vaan Quasimodo saa katsella maailmaa kokoelmassani omassa laatikossaan jossa se on viettänyt jo monia vuosia. 

 
 
Quasimodo
 

 
 

 
 
 
 
 
Paketti takaa
 
 
 
 
  
 

 
 

 
 
Puuveistokset ovat pysyneet Quasimodon taskussa jo 17 vuotta

 
 


 
Quasimodo jaksaa hymyillä :)

 
 


10 kommenttia:

 1. Moikka,

  Sinulla on todella upea blogi, minulla olisi myytävänä muutamia harvinaisuuksia disney dvd:nä, ajattelin jos sinua kiinnostaisi niin voisin laittaa vaikka kuvia postiisi :) Anteeksi että tänne kirjoitan tästä mutta en tiedä miten muuten olisin sinulta voinut kysyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kiitos tarjouksesta, mutta tällä hetkellä rahatilanteeni on suoraan sanottuna surkea, joten en voi ostaa mitään ylimääräistä. Jos sinulla on harvinaisuuksia niin kannattaa laittaa ne huuto.nettiin myyntiin. Siellä ainakin saat kunnon hinnan harvinaisista elokuvista :)

   Poista
 2. Aika uskomaton löytö! Saako udella mistä kaupasta kaikkien näiden vuosien jälkeen vielä löysit Quasin? Oman versioni löysin pari vuotta sitten Fida-kirppikseltä, uudenveroisena, vaikka paketti olikin selvästi avattu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli pieni yksityinen sekatavarakauppa.

   Itsekin koluan kirpputoreja, mutta nyt vähän aikaan en ole tehnyt mitään hienoja löytöjä :)

   Poista
 3. Minulla OLI joskus kuudennella luokalla mahdollisuus ostaa tuo kyseinen Quasi-nukke. Eräs Kipa- kirjakauppa antoi sen myyntiin luokkamme kirppikseen luokkaretken hyväksi. Silloin en vielä keräillyt Disney tavaraa, enkä osannut arvostaa melkoista harvinaisuutta.

  Nukke ei loppujenlopuksi tullut koskaan myydyksi, ja lojuu varmaan vielä tänäkin päivänä koulun varastossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi. Mutta ei sille voi mitään. Itsekin joskus harmittaa, kun nuorempana en ostanut jotain Disney juttua, mutta kyllä siitä sitten toipuu, kun löytää kaikkea muuta Disney tavaraa :)

   Poista
 4. Miullakin taitaa olla tämä sama Quasimodo-nukke jossain tallessa, jos en väärin muista. Sain sen joskus lapsena, mutta meikäläisen Quasimodo-parka joutui ikäväkseen tussauksen kohteeksi siskoni toimesta ja niitä tussin jälkiä ei taidettu koskaan poistaakaan. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmin paikka, tussi ei kyllä lähde melkein mitenkään pois.

   Poista