maanantai 9. syyskuuta 2013

Liisa Ihmemaassa Blu-ray


Liisa Ihmemaassa blu-ray julkaistiin 28.1.2011, eli samana päivänä kuin dvd.
Blu-ray julkaisu on 60-vuotisjuhlajulkaisu, mikä ei valitettavasti kyllä näy kyseisessä julkaisussa millään tavalla. Olen muutenkin melkein aina pettynyt näihin juhlajulkaisuihin. En tarkoita nyt kansikuvia vaan myös blu-rayn ja dvd sisältöä. Kun ajattelee juhlajulkaisua niin mieleen tulee jotain erikoista ja mahtavaa. Ainakin itse odotan, että kyseinen julkaisu olisi jotenkin parempi kuin edelliset ja sisältäisi jotain ennennäkemätöntä. Usein kuitenkin olen saanut pettyä. Extroina on monesti Disney Channel "tähden" musiikkivideo ja pari peliä lapsille.
Toivottavasti Disney panostaisi enemmän tuleviin julkaisuihin ja laittaisi extroihin myös keräilijöitä kiinnostavia tietoja.

Liisa Ihmemaassa blu-rayn kansikuva on täysin erilainen kuin dvd julkaisun. Tämä on mielestäni mielenkiintoinen ratkaisu Disneyltä, sillä suurin osa dvd, sekä blu-ray julkaisuista ovat saaneet samanlaiset kannet. Mielestäni Disney voisi jatkossakin laittaa erilaiset kannet blu-ray ja dvd julkaisuihin. Sillä oma keräilyni painottuu kaikkiin formaatteihin. Eli yritän ostaa vhs, dvd ja blu-ray julkaisut. Siksi olisikin virkistävää, että dvd ja blu-ray julkaisut olisivat kansiltaan erilaisia. Se innostaisi ehkä muitakin keräilijöitä ostamaan dvd julkaisuja, joka on nykyään samassa asemassa kuin vanha kunnon vhs. 

dvd ja blu-ray julkaisut2 kommenttia:

  1. Näiden juhlajulkaisujen kohdalla tunnutaan menevän siitä, mistä aita on matalin. Aladdininkin juhlajulkaisu -DVD sisältää vain Sing-along -lauluja ja siinä kaikki. Katson enemmän kuin mielelläni erilaisia dokumentteja esimerkiksi elokuvien tekemisestä, varsinkin kun kyseessä on jokin suosikkiklassikoistani. Vaikka Disney -elokuvia ensisijaisesti markkinoitaisiinkin lapsille, on silti suuri joukko aikuisia keräilijöitä, jotka ovat kasvaneet ja varttuneet näiden elokuvien parissa. Kannattaisi vaikka aloittaa se keräilysarja, joiden julkaisuihin panostetaan pakkauksen kuvitusta ja lisämateriaaleja myöten. Tuskin kovin moni aikuinen keräilijä innostuu lisämateriaalien lapsekkaista peleistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi. Juhlajulkaisut ja etenkin Diamond Editionit voisivat olla sisällöltään paljon paremmin tehtyjä, kuin nykyiset julkaisut. Mutta vaikka Disneylle antaa palautetta niin eipä minkäänlaista muutosta tule.

      Poista