perjantai 11. toukokuuta 2012

Liisa Ihmemaassa

Liisa Ihmemaassa on Disneyn 13. klassikko. Se on julkaistu dvd:llä peräti 4 kertaa. Ensimmäinen dvd painos on jonkinlainen harvinaisuus, jota saa kyllä etsiä. Itselläni kävi hyvä tuuri, kun bongasin painoksen huuto.netistä. Kotelo ei kyllä ole alkuperäinen (niin kuin jo jotkut tarkkasilmäiset huomasivat), mutta sen voi onneksi vaihtaa Disneyn omaan koteloon tarvittaessa. Ensimmäisen painoksen dvd-levyke on aika yksinkertainen, siinä ei ole kuvitusta vaan eri kielillä elokuvan nimi. Levyä on myös hyvin hankala valokuvata, koska se peilaa niin pahasti, joten siksi kuva siitä jäi ottamatta.
Ensimmäisen ja toisen painoksen julkaisu vuosia en valitettavasti tiedä, mutta ensimmäisen painoksen on täytynyt tulla melkein heti kun dvd:t ovat tulleet yleisesti markkinoille, koska klassikkonumerointia ei ole kyljessä. Kun taas jo toisessa painoksessa numerointi on.  Toiseen painokseen on selvästi panostettu enemmän, koska levykin on hyvin värikäs, ja se pomppii ehkä liikaakin silmille :)
Kolmas painos on erikoisjulkaisu, joka on tullut kauppoihin vuonna 2005. Dvd:n kansi on huomattavasti hillitympi ja ehkä aikuismaisempi, kuin aikaisemmat kannet. Dvd-levykin on saanut kivan kuosin.
Kun taas uusin vuonna 2011 julkaistu 60-vuotisjuhlajulkaisu on mielestäni pohjanoteeraus. Kansi on tupattu täyteen hahmoja elokuvasta ja se on hiukan sekava. Dvd kotelo on väritön, vaikka yleensä klassikot ovat sinisissä koteloissa. Myös levyke on tylsän harmaa ja muistuttaa paljon ensimmäisen painoksen levyn yksinkertaista tyyliä.
Liisa Ihmemaassa ei ole suosikki Disney klassikkoni, mutta silti kaikki neljä painosta kuuluvat kokoelmaani. Kolme ensimmäistä painosta eksyivät kokoelmaani kevään aikana edullisin hinnoin (noin 7€ kpl) Nyt kannattaakin etsiä kyseistä klassikkoa huuto.netistä ja kirppareilta, koska sen hinnat ovat aika alhaalla. Vielä pari vuotta sitten Liisan seikkailuista sai maksaa huomattavasti suuremman summan. 

Liisa Ihmemaassa ensimmäinen painos


Liisa Ihmemaassa toinen painos
Liisa Ihmemaassa kolmas painos
Liisa Ihmemaassa neljäs painos
Ja tässä kaikki neljä painosta yhdessäEi kommentteja:

Lähetä kommentti