lauantai 4. elokuuta 2012

Disney sälää ja kirppislöytöjä


Disney klassikkojen ohella olen keräillyt kaikenlaista disney aiheista sälää, tai toisin sanoen krääsää. Mukaan on tarttunut melkein kaikki disney aiheinen tavara. On vihkoja, muistikirjoja, tarroja, kiiltokuvia, kalentereita yms. Mutta olen iloinen siitä tosiasiasta, että olen säilyttänyt kaiken tuon krääsän, koska nykyään on aika vaikea löytää laadukasta disney sälää, ellei ole valmis maksamaan itseään kipeäksi tilaamalla disney storesta. 
Esimerkiksi omassa lapsuudessani disney aiheiset tarrat olivat hyvinkin laadukkaita ja erilaisia tarroja oli yhdessä paketissa hyvin paljon. Nykyään samaa tarraa on samassa paketissa ainakin viisi kappaletta jos ei enemmänkin. Siksi en enää ostakaan disney tarroja kauppojen hyllyiltä, vaan yleensä niitä tulee hankittua huuto.netistä josta voi löytää ihania tarroja 80-90 luvuilta. Nämä tarrat ovat kyllä ihan 2000-luvulta mutta kuka voisi vastustaa ihania Nalle Puh tarroja, vaikka samaa tarraa onkin aika monta paketissa :)


101 dalmatialaista ja Pocahontas tarrat ovat 90 - luvulta

Jätti Nasu tarra pompahti 90 - luvulta vuoteen 2012  ;)
Leijonakuningas on mielestäni paras disney klassikko ja siksi olenkin kerännyt kaikenlaista Leijonakuningas aiheista tavaraa. Tässä on kyseisestä elokuvasta tehtyjä kiiltokuvia, jotka olen säilyttänyt alkuperäispakkauksissa. Notre Damen Kellonsoittaja kiiltokuvia


Vanhoja muistikirjoja ja vihkoja löytyy aina kaappien kätköistä.

Pocahontas siirtokuvakirjanen on 90 - luvulta. Sain sen joskus pienenä lahjaksi ja voisi luulla sen olevan ihan uusi vielä nytkin, koska kunto on hyvä ja kaikki tarratkin löytyvät.


Herkules kalenteri ilmestyi vuonna 1997 Aku Ankan mukana. Nykyään tällaiset Disney kalenterit ovat keräilijöiden suosiossa, koska hyväkuntoisia kalentereita on hiukan vaikea löytää. Tälläiset Aku Ankka - liitteet kun yleensä heitettiin menemään, kun kalenteri vanhentui. Mutta kukapa olisi kuvitellut, että kalenteista voisi saada 10-20€ / kpl jos ne olisi säästänyt :)
Leijonakuningas kalenteri vuodelta 1994.
 Täytyy kyllä myöntää, että itsekin syyllistyin tyhmyyteen ja heitin kyseisen kalenterin roskiin, kun se vanhentui. No, onneksi kävi onni onnettomuudessa ja löysin pari vuotta sitten alhaalla olevan kalenterin huuto.netistä. Jouduin kyllä maksamaan siitä 5€, mutta ei se nyt kovin suuri summa ollut, kun tällä hetkellä näitä ei ole tarjolla yhtään.Kaunotar ja Hirviö postikorttikirja vuodelta 1993.
 Kyseinen kirjanen sisältää 30 erilaista postikorttia elokuvasta. Itse olen säilyttänyt kirjan täysin koskemattomana, yhtään korttia ei puutu.
Disneyn postikorttikirjat ovat kalliita ja niistä voi joutua maksamaan 5-10€ joskus ehkä enemmänkin.Ja lopuksi tässä pieni pläjäys kirppislöytöjä. En kyllä ole keräillyt Disney aiheisia kirjoja, mutta nyt käteni vain sattui tarttumaan näihin ihaniin tuotteisiin, jotka olivat hyvä kuntoisia ja vieläpä edullisia :)
Prinsessa Ruususen unet kirjanen kuulu Disney aiheiseen sarjaan, joka ilmestyi 80 - luvulla. Kirjanen maksoi vain yhden euron ja oli hyvin halpa hienoon kuntoonsa nähden.

Mukava laulukirja 2000 vuodelta päätyi myös mukaan yhdellä eurolla.


Pepistä tulee sankari kirja on lasten kirjakerhon sarjaa. Kyseinen kirja maksoi myös vain euron ja päätyi ihanan kuvituksensa vuoksi mukaani :)

Vanha musiikkisatu Kaunotar ja Kulkuri elokuvasta. Harmi ettei kasettia löytynyt, mutta kirjanen oli pakko ostaa 0,3€:lla
Ankkalinnan kirjasarjaan kuuluva Aristokatit oli myös vain yhden euron.Englanninkielinen Lady and the Tramp book and cd maksoi vain 1,50€
Kyseiseen sarjaan kuuluu myös muita disney satuja, mutta harmi ettei niitä saa Suomesta.


 En yleensä keräile muumi aiheisia tavaroita, mutta nyt oli pakko ostaa Muumi muistipeli, joka muistutti minua lasten lelukirjoista, joita lapsena tuli selattua hyvin paljon. Muistan kyseisen muumi pelin, jota en kuitenkaan koskaan saanut, mutta nyt kun tilaisuus tuli niin ostin sen vain 2€:lla. Kaikki muistikortitkin olivat tallella ja vielä hyvässä kunnossa :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti