maanantai 4. maaliskuuta 2013

Bambi vhsBambi on julkaistu videona kaksi kertaa. Ensimmäinen julkaisu ilmestyi 16.03.1994 ja toinen julkaisu tuli myyntiin 29.01.1999. Noina vuosina videoiden hinnat olivat aika korkealla.
 Useimmiten Disney klassikot maksoivat 185 markkaa, eli noin 31 euroa. Onneksi on tapahtunut jotain positiivista ja elokuvien hinnat ovat laskeneet aika paljon markka ajoista. Nykyäänhän Disney dvd:tä saa alle 10 euron eli noin 60 markalla. Eikä blu-rayden hinnatkaan ole kovinkaan korkeat.

Itse en pienenä omistanut muuta kuin yhden Disney videon, ehkä syynä oli niiden kalliit hinnat. Mutta onneksi nyt voin keräillä kirppareilta videoita hyvällä omallatunnolla, kun niiden hinnat ovat todella alhaiset :)
Löysinkin kirpputorilta Bambin toisen vhs julkaisun. Videon kannet ja kansipaperi olivat hyvässä kunnossa, joten ajattelin ettei video itsessään voisi olla kovinkaan huono laatuinen. Ja olin oikeassa, elokuva näkyy ihan hyvin, vaikka tietysti kuvanlaatu ei ole maailman paras, mutta sopivan nostalginen :)

Bambi toinen vhs julkaisu


2 kommenttia:

 1. Käsittääkseni Bambista on kaksi dubbausta joten videoissa lienee vanhempi? Lisääkö jotenkin vhs:n arvoa niin kuin Pieni Merenneito?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Noissa vanhoissa vhs julkaisuissa on vanhempi dubbaus ja dvd:llä on uudempi dubbaus. Mikä johtuu ilmeisesti siitä, että Disneyllä on ollut teknisiä ongelmia laittaa vanha ääni dvd levykkeelle.

   Tietysti tuo Bambin vanhempi dubbaus on tärkeä niille ihmisille, jotka ovat elokuvaa katselleet videolta. Mutta Bambi ei sinänsä ole noussut yhtä suosituksi klassikoksi kuin Pieni Merenneito. Joten Bambin vhs julkaisut eivät ole yhtä arvokkaita kuin Pienen Merenneidon ensimmäinen vhs julkaisu.

   Poista