maanantai 29. lokakuuta 2012

Esmeralda & Phoebus 
Disney elokuvien keräilyn ohessa keräilen myös Disney aiheisia nukkeja. Pääosin ostan vain Mattelin tekemiä nukkeja, jotka ovat samankokoisia kuin Barbiet. Koska Mattelin tekemät nuket näyttävät enemmän klassikoiden hahmoilta, kuin muiden valmistajien nuket.
Näitä nukkeja on tosin aika vähän myynnissä Suomessa, sillä nykyään määrään panostetaan paljon enemmän kuin laatuun. Esimerkkinä voisi toimia Tuhkimo nuket, jotka ovat nyt vallanneet kaupat. Ainakin omasta mielestäni nukke ei näytä yhtään Tuhkimolta ja Prinssinkin kasvot ovat aika kumimaiset. Poikkeuksiakin tietysti on esim. Merida nukke näyttää aivan itseltään, mutta se tietysti näkyy myös hinnassa.
 
 
Alla olevat Barbiet ovat Disneyn Notre Damen Kellonsoittajasta. Molemmat nuket ovat omiani, sain ne pienenä joululahjaksi. Näitä nukkeja oli kaupoissa elokuvan valmistumisen aikoihin vuosina 1996-1998. Tietysti niitä on voinut löytyä kauppojen hyllyiltä myös näiden vuosien jälkeenkin.
Nuket valmistettiin vuonna 1995.
Nykyisin näitä nukkeja näkee hyväkuntoisina aika harvoin. Yleensäkin Disney aiheiset nuket ovat hintavia ja jos nukke on vielä paketissaan niin hinta nousee.
 
Notre Damen Kellonsoittaja Barbie sarjaan kuuluu Esmeralda, Phoebus, Magic View Quasimodo, Gypsy Dancing Esmeralda, sekä Esmeraldan Gypsy Magic hevonen.
 
Itse leikin nukeilla hyvin paljon ja se myös näkyy niiden vaatteissa, sekä lievänä kulumisena kasvoissa. Jos oikein tarkkaan katsoo niin Esmeraldan huulet ovat kuluneet. Paketissa mukana tulleista rannerenkaista on jäljellä enää vain yksi, josta kultaus on kulunut pois. Esmeraldan aito korvarengas on kadonnut ja nyt lainassa on toisen Barbien korvis :)
Phoebuksen "sukat" ovat menneet rikki aikojen saatossa. Kangas oli heti alkujaan niin ohutta, että se ratkesi aika helposti. Viittaa on hieman paikkailtu, mutta muuten vaatteet ovat kunnossa.
Phoebuksen toinen hanska ja miekka ovat tallella, mutta en vain jaksanut hakea niitä varastosta kuvausta varten. Phoebuksen toinen käsi on "paketissa." Nukke kävi kamalan taistelun vuosia sitten pikkusiskoni kanssa, jonka seurauksena nivelletty käsi irtosi kyynärpäästään :)
Molemmat nuket ovat nivellettyjä ja siksi ne voivatkin mennä herkemmin rikki, kuin muut nuket. Leikit ovat ohi ainakin näiltä nukeilta ja ne ovat päässeet jo eläkkeelle. 
Esmeralda
 

 

 

 

 

 
Phoebus

  

 

 

 

 
Ja lopuksi pariskunta yhteiskuvissa :)

 

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti